• (+40) 731 322 491
  • office@classmed.ro
  • Str. Nicolae Balcescu, Nr.60, Brasov

Carii tratate fara freza si fara durere!

  • Classmed
  • November 22, 2017

Poate jura cineva, cu mana pe inima, ca se duce cu drag la stomatolog si ca ii place la nebunie zgomotul frezei dentare? Sau ca nu simte nici macar o strangere de inima atunci cand se gandeste la inerentele dureri asociate tratamentului unei carii?

Poate jura cineva, cu mana pe inima, ca se duce cu drag la stomatolog si ca ii place la nebunie zgomotul frezei dentare? Sau ca nu simte nici macar o strangere de inima atunci cand se gandeste la inerentele dureri asociate tratamentului unei carii?

Asa ne-am gandit si noi! Iar pentru cei mai tematori, am gasit si o solutie, brevetata de oamenii de stiinta din Germania: un material “miraculos”, care poate trata cariile fara nicio durere! Singura conditie pe care o pune aceasta noua metoda este ca leziunile dentare sa fie tratate imediat ce au fost localizate, in forma incipienta, in smaltul dintelui. Altfel spus, acestia au inventat un material special, care poate trata prima faza a cariei, in care dintele nu reactioneaza dureros la stimuli termici sau chimici (cald, rece, dulce, acru).

Ce este ICON?

Solutia nedureroasa poarta denumirea ICON si este un produs inovator al firmei DMG, care poate fi folosit pentru tratarea micro-invaziva a cariilor incipiente, fara a mai fi nevoie de utilizarea frezelor.

Practic, ICON este o rasina foarte fluida, un infiltrant care se aplica pe suprafata afectata a dintelui si, cu ajutorul unui tratament specific, poate vindeca orice carie incipienta. Ca sa vorbim in termeni tehnici, produsul poate fi folosit pentru a trata porozitatile si petele albe cretoase ce preced aparitia cariilor, cariile incipiente localizate in smalt si in treimea superficiala a dentinei sau demineralizarile si defectele ramase dupa indepartarea aparatelor ortodontice fixe.

Principalul avantaj oferit de ICON consta in faptul ca, prin folosirea acestei tehnologii, se reuseste atat tratarea leziunilor dentare cat si, totodata, conservarea tesuturilor dentare integre. Astfel, persoana supusa tratamentului este ferita de orice durere, iar tesuturile sanatoase ale dintelui nu sunt afectate de freza dentara. Tratamentul este extrem de simplu si se poate realiza chiar si in cadrul unei singure sedinte. In plus, pentru ca nu se utilizeaza freze si nu necesita anestezie, este recomandat mai ales pentru tratarea cariilor incipente la copii.

Avantaje extraordinare pentru medici si pentru pacienti

Atunci cand se prezinta un produs, este bine sa amintim atat avantajele, cat si dezavantajele acestuia.
Pentru ca avantajele sunt multiple, vom incepe cu dezavantajele sale – mai precis cu singurul dezavantaj: acela ca tratamentul functioneaza doar in cazul cariilor incipiente.

Avantajele sale sunt, in schimb, multiple:

– stopeaza evolutia leziunii carioase
– conserva zonele neafectate ale dintelui
– suprafata tratata are aspectul smaltului sanatos. Aceasta metoda poate fi utilizata si pentru a trata “petele albe” cariogene rezultate dupa indepartarea bracket-urilor.
– asigura prelungirea duratei de viata a dintelui
– se bazeaza pe o tehnica speciala, care elimina durerea (fara a utiliza vreun anestezic) si anxietatea pacientilor fata de turbina, iar frezele devin inutile
– pune la dispozitia medicului si pacientului un tratament simplu, in cadrul unei singure consultatii
– datorita proprietatilor micro-invazive, poate fi utilizat cu succes in pedodontie

Cum te ajuta ICON?

Asa cum am precizat anterior, ICON actioneaza fara durere si fara sa lezeze suplimentar dintele afectat de carie. Procedeul este simplu, rapid si facil de aplicat, chiar si in cazul copiilor – care, de cele mai multe ori, se dovedesc a fi pacienti mai dificili.

Chiar daca pretul este putin mai ridicat decat cel al unui tratament clasic, care foloseste freza dentara, confortul dat de lipsa anxietatii, a durerii, stoparea evolutiei cariilor si conservarea tesuturilor dentare compenseaza acest inconvenient.

Pentru a putea folosi, insa, acest produs inovator, vizitele regulate la stomatolog si depistarea precoce a cariilor sunt extreme de importante!

Cum actioneaza ICON?

Cum decurge tratamentul cu ICON? Prima etapa a metodei infiltrarii cariei este gravarea acida a suprafetei acesteia cu un gel cu HCl. Apoi, dupa curatarea si uscarea leziunii carioase, infiltrantul se aplica in strat subtire cu un aplicator special, suprafata rezultata avand aspectul smaltului.

Materialul penetreaza porii cariei, capacitate datorata proprietatilor fizico-chimice speciale ale infiltrantului. Aceasta noua metoda permite un tratament al cariilor incipiente ce nu necesita prepararea cavitatii cu instrumente rotative conventionale (freze), astfel ca se conserva in intregime tesuturile adiacente leziunii carioase.

In filmuletul de mai jos puteti urmari, pas cu pas, metoda de tratament!

Inainte si dupa tratament

Pentru a va convinge de eficienta tratamentului inovator non-invaziv al cariilor incipiente, fara a mai fi nevoie de folosirea frezei, va prezentam mai jos cateva exemple concrete.

Nu uitati ca, folosind ICON, putem preveni frica de dentist in cazul copiilor si obtinem un tratament simplu, fara durere, fara a se afecta tesuturile sanatoase si care nu necesita anestezie. Cu ajutorul acestei tehnologii, poti veni la cabinetul dentar cu zambetul pe buze.

Echipa noastra va sta la dispozitie si pentru alte informatii si va asteapta cu drag la o consultatie!

Classmed

About Classmed

No Comments

Leave a Comment