Radiografiile dentare se realizeaza frecvent in cadrul tratamentului stomatologic, de multe ori fiind indispensabile pentru diagnosticarea corecta a cazului clinic si la elaborarea planului de tratament.

Centrul nostru de medicina dentara foloseste, pentru investigatiile radiologice, sistemul imagistic Veraviewepocs 2D Morita, liderul mondial in domeniul tehnologiei dentare. Acesta este un echipament RX multifunctional de ultima generatie, care utilizeaza cea mai noua tehnologie din domeniu pentru a realiza imagini panoramice (OPG) si imagini cephalometrice. Sistemul imagistic Veraviewpocs 2d Morita emite cele mai mici doze de radiatii in domeniul radiologiei dentare.

Ce este ortopantomograma?

Ortopantomograma (OPG) – este o reprezentare radiologica panoramica a cavitatii orale, efectuata cu ajutorul sistemului imagistic Veraviewpocs 2D. Aceasta furnizeaza, pentru medic, o imagine de ansamblu a situatiei clinice a pacientului, fara a oferi informatii de finete.

Ortopantomograma mareste obiectul cu valori cuprinse intre 25-35%. OPG-ul cuprinde ambele arcade dentare si arata destul de precis raportul dintilor cu formatiunile anatomice vecine: sinusuri maxilare, canale mandibulare.

Ce reprezinta radiografia cefalometrica digitala?

Radiografia cefalometrica digitala – reprezinta o radiografie laterala a craniului, efectuata cu sistemul imagistic Veraviewpocs 2D. Aceasta cuprinde ambele arcade si furnizeaza medicului ortodont o imagine de ansamblu a situatiei dentare clinice a pacientului.

Al doilea sistem de radiologie utilizat este aparat RX intraoral soredex Minray.

Radiografia dentara retroalveolara este o imagine radiologica realizata cu aparatul RX intraoral soredex Minray si prezinta doar cativa dinti de pe arcada dentara. Este un tip de radiografie ce ofera informatii precise, dar numai pentru zone limitate ale cavitatii orale. Acest tip de radiografie dentara este indicata in afectiuni dentare solitare, ca de exemplu in cazul leziunilor carioase sau pentru verificarea unui tratament.

Preturi pentru radiologie

  • preturile pentru radiografii dentare incep de la 15 lei / dinte
  • radiografia panoramica – 45 lei