Ce este ortondontia?

Ortodontia este o specializare a medicinei dentare care se ocupa de corectarea anomaliilor dentomaxilare. Dintii strambi sau care nu sunt aliniati corect obliga muschii masticatori la un efort suplimentar si sunt mai greu de intretinut, putand fi pierduti mai devreme datorita carierii si parodontopatiei.

Tipuri de aparat dentar

Pentru realinierea dintilor, reantrenarea muschilor si influentarea cresterii maxilarelor se folosesc mai multe tipuri de aparate, atat fixe, cat si mobile. Aparatele ortodontice functioneaza prin exercitarea unei presiuni usoare asupra dintilor si maxilarelor. In functie de severitatea cazului, medicul ortodont va recomanda tipul de aparat corespunzator.

Recomandari aparat dentar

Durata unui tratament ortodontic variaza foarte mult, in functie de complexitatea problemelor si de colaborarea pacientului. In general, un astfel de tratament dureaza intre 18 si 24 luni.

Trebuie precizat, din start, ca tratamentul ortodontic, atat la adulti cat si la copii, trebuie realizat doar de catre medicul ortodont specialist. De asemenea, este foarte important ca vizita copiilor la medicul ortodont sa fie facuta cat mai repede dupa sesizarea afectiunilor, deoarece problemele ortodontice sunt mai usor de corectat daca sunt interceptate din timp.

Varsta ideala la care copilul trebuie sa mearga la ortodont este considerata varsta de 7 ani. Un tratament ortodontic efectuat in perioada copilariei dirijeaza cresterea si dezvoltarea osoasa armonioasa la nivelul fetei si duce la un zambet frumos si sanatos.

Avantajele tratamentului ortodontic includ:

  • o mai buna sanatate orala;
  • un aspect mai placut;
  • o durabilitate mai mare a dintilor.

Tratamente ortodontice realizate de dr. Borosianu Silvia

Preturile pentru tratamentele de ortodontie – aparat dentar – incep de la 2500 lei/arcada.

gartan mandibula ocluzal

gartan mandibula ocluzal

gartan ocluzie dreapta

gartan ocluzie fata